2014-2015

28.04.2015 17:40

První sezóna, v které se konaly turnaje Super Series byla sezóna 2014-2015. První turnaj Super Series historie se hrál v Lotyšské Rige - Riga Cup mezi 186 hráči tam zvítězil úřadující mistr Světa Atis Silis poté co ve finále porazil 4:2 na zápasy Yanise Galuza z Ruska, třetí skončil Lotyš Edgars Caics a čtvrtý po výborných výkonech v Play-off Čech Jan Dryák. Do vedení World Tour se dostal Mikhail Shashkov se 453 body také díky bodům z turnajů Majors.

Druhý turnaj Super Series v této sezóně bylo Swedish Masters. Do finále se v turnaji, který hrálo 121 hráčů dostali opět Atis Silis a Yanis Galuzo, tentokrát ale zvítězil Yanis Galuzo 4:0, o třetí místo se nehrálo a poraženými semifinalisty byli Finský Junior Kevin Eriksson a Švédský veterán Lars Henriksson. Do vedení World Tour už se dostal Yanis Galuzo s 535 body, druhý byl Atis Silis 500 a na průběžné třetí místo se dostal Finský junior Kevin Eriksson.

Třetí turnaj sezóny se konal v Moskvě, Moscow Open (přejmenovaný Moscow Cup), přijelo tam 176 hráčů. I do třetice se do finále dostal Yanis Galuzo, ale prohrál se současnou světovou jedničkou Maximem Borisovem 2:4, třetí skončil Edgars Caics a čtvrtý Alexey Zaharov. Vedení ve World Tour udržel Yanis Galuzo 560 bodů, druhý zůstal v Moskvě sedmý Atis Silis 564 bodů, na třetí místo se probojoval i díky dvoum vítězstvím v turnajích Majors Maxim Borisov.

Do Satalic u Prahy nepřijel ani Yanis Galuzo ani Atis Silis, a tak bylo jasné, že pořadí prvních dvou dopadne tak jako po Moscow Open, v boji o třetí místo zvítězil Mikhail Shashkov, ve finále porazil 4:2 na zápasy Lukáše Turoně a obsadil celkové třetí místo. Na turnaji skončil třetí Andrey Voskoboynikov a čtvrtý Patrik Petr.