Mistrovství světa 2015 - 1. den

13.06.2015 16:16

Tato reportáž nebude obsáhlá jako obvykle, proto že je píšu přímo z Petrohradu na mobilu.

Hrací systém jsem a největší favority jsem popsal v minulém článku.
V první skupině zvítězil Alexey Titov, který už včera vyhrál dvě medaile, bronz z veteránských týmům a stříbro z veteránů, navíc ani jednou neprohrál, druhý skončil největší favorit turnaje Maxim Borisov. Ze 7. místa ve skupině postoupil Kryštof Lebl. Na 12. místě skončil Pavel Plešák a nepostoupil do finálových skupin. Ve druhém skupině zvítězil její největší favorit Edgars Caics. Neztratil jediný bod a zvítězil s náskokem šesti bodů před Janne Ollila z Finska. Zdeněk Matoušek skončil pátý a postoupil, ale na prvním nepostupovém místě skončil David Šmíd. Skupinu 3 nejlépe zvládl Alexey Zaharov. Těsně za nim byly po bodu junioři druhý skončil Jan Pelkonen a třetí juniorský mistr světa Michail Shashkov. Před poslední postupovat pozici pro sebe vybojoval Petr Patrik. Ve čtvrté skupině zvítězil opět její největší favorit tentokrát Ahti Lampi, ten ani jednou neprohrál a zvítězil s náskokem 4 bodů na Nora Yngveho Aasheima. První místo nad čarou vybojoval Václav Pikl, naopak první pod na skončil Martin Ženíšek. Atis Silis vyhrál pátou skupinu před Carlem Bindekransem. Čtvrtý skončil Jan Dryák a devátý Miroslav Černoch. V poslední skupině překvapivě zvítězil Hans Ostermana a druhý skončil Jevgenijs Zaharovs, největší favoriti Yanis Galuzo a Kevin Eriksson skončili na 5. respektive 7. místě. Až jedenáctý skončil Filip Hamáček a i když měl stejně bodů s Noselivskou i Pavlem s oběma prohrál a proto nepostoupil do Finálových skupin.

Doděláno mo skončení MS

Nečekaně mezi 54. nejlepších hráčů mistrovství nepostoupili hlavně Bjarne Axelsen (42. nasazený) a Češi Filip hamáček (43.), David Šmíd (47.) a Pavel Plešák (78.). Nejpřekvapivějšími postupujícími byli Maďar Gergely Regula (192. ve světovém žebříčku), čtvrtá nejlepší žena světa Ukrajinka Viktoriya Noselivska (162.) a Čech Miroslav Černoch (127.)

V Neděli se 54. nejlepčích hráčů utká ve dvou finálových skupinách, ostatní hráči budou rozděleni do tří divizí. Poté se bude hrát Play-Off.

Stiga 7

Tomáš Kahoun ml.