Moscow Cup 2014 - 1 den

15.03.2014 19:37

Moscow Cupu 2014 začal 15. března a zůčastnilo se ho 176 hráčů stiga hokeje z 10 zemí (Rusko, Bělorusko, Česko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Kazachtán, Litva, Lotyšsko a Ukrajina).  Na turnaj přijelo velké množstvý kvalitních hráčů všetni 8 z top 10.

Na začátku se hráči od 17. místa ve světovém žebříčku rozdělili do deseti skupin. Z nich hned prvních dvanáct postupovalo do semifinálových skupin. Nejlepší který nedosáhl ani na dvanáctku byl 97. nasazený Igor Miloradov, ale i tak postoupily do druhé fáze ve věčině případech předpokládaní hráči, největším překvapením základních skupin byl Maxim Chegaev, který jako 126. nasazený dokázal svojí skupinu vyhrát a porazit i favorizovanější hráče jako například Stepana Korotkiye, nebo Čecha Ladislava Tměje. Nicméně mu to do rozlosování semifinálových skupin žádnou výodu nepřineslo.

V semifinálových skupinách se k 120 postupujícím přidolo i 16 největších favoritů a podle světového žebříčku se rozdělili hráči do 8 skupin po 17. z nich pak postupovalo osm prvních do Play - Off. Skupina A dopadla podle očekávání zvítězil v ní světový hráč číslo 1 Maxim Borisov a postupové pozice obsadilo 8 nejlepších ze světového žebříčku. Ve skupině B zvítězil vícemistr světa a světová dvojka z Lotryšska Edgars Caics. Tato skupina přinasla několik překvapení například postup Yuryho Volika a naopak konec Vitalyho Skorobogatova. Ve skupině C vyhrál Mistr světa Lotyš Altis Silis. Skupinu D vyhrál Alexey Zaharov, skupinu E vyhrál Alexander Miloradov. Ve skupinách C, D a E se nestalo žádné věčí překvapení. Skupinu F vyhrál Yanis Galuzo, přes tuto skupinu překvapivě neprošel Čech Ladislav Tměj. Skupinu G vyhrál Ivan Zaharov, před favorizovaným Dmitriym Koshmanem, ve skupině bylo nejpřekvapivějším nepostupem vypadnudí Alexandra Zhulyabina. V poslední skupině H favorizovaný Alexey Titov skunčil, až na pátém místě. Skupinu vyhrál mistr světa z roku 2011, který se vrátil po roční pauze. Ze skupině překvapivě vypadl Kirill Storchak.

Zítra se budou nejdříve hrát 8 člené skupiny o nasazení do Play-off a poté Play-off nejlepších 64 na čtyři vítězné zápasy závěrečného play off se zůčastní 44 Rusů, 8 Lotyšů, 4 Ukrajinci, 3 Fini, 2 Estonci, Čech, Dán a Litevec.