Ruské mistrovství 1. kolo

29.10.2016 16:34

Nejvýznamnější ruská stiga hokejová série Ruského mistrovství se podruhé v historii podívala do Kursku. To nepřilákalo tolik hráčů jako tradiční centra Moskva a Petrohrad, ale mezi 61 hráči bylo hned několik zajímavých Ukrajinců jako Dmytro Litvinyuk, Evgeniy Matantsev, Mykhalo Spivakovskiy, nebo Viktoria Nosilevskaya. Největším favoritem turnaje byl samozřejmě Maxim Borisov, jaho největšímy soupeři měli být Alexey Zaharov, Alexey Titov, Arseniy Stolyarov, či Nikita Zholobov. Ale šanci na dobrý výsledek měli i další ruští hráči, nebo někteří Ukrajinci.

Tradiční model Ruského mistrovství dělí hráče v každém počtu do 6 skupin a tak první část moc zápasů nenabídla a většina favoritů dokázalo postoupit mezi 24 nejlepších hráčů turnaj. Nejlepší ve světovém žebříčku komu se to nepovedlo, byla Viktoria Nosilevskaya, a tak jí čekali boje ve skupině o 25. místo. Už v základní skupině hrál dobře známý 10 letý Ukrajinec Evgeniy Matantsev a jednomu ze slabších Ruských soupeři nastřílel za zápas 24 gólů. Vítěz posledního turnaje ukrajinského mistrovství si taky jako jediný Ukrajinec ve finálové skupině zajistil postup mezi nejlepších osm a čekalo ho Play-Off. Z Rusů do Play-off postoupili všichni největší favoriti. 1. skončil Borsiov, 2. Stolyarov, 3. Titov, 4. Zholobov, 5. Miloradov, 6. Matantsev, 7. Zaharov a 8. Ivanov. Ivanov jako nejlepší Kurský hráč podruhé v životě postoupil do play-off.

Ve čtvrtfinále podle očekávání zvítězil Borisov 4:1 nad Ivanovem a Zaharov 4:2 nad Titovem, Matantsev překvapil vítězstvím 4:2 nad Stolyarovem, a vyrovnanou sérii mezi Zholobovem a Miloradovem vyhrál 4:3 Miloradov. Zaharov v semifinále rychle vyřadil Matantseva 4:0 na zápasy a ten tak skončil 4. protože jak Borisov tak Miloradov hrající druhou sérii skončili v základní skupině lépe. Miloradov sice Borisova potrápil, ale vítězství 4:2 na zápasy připadlo největšímu favoritovi. Borisov ve finále porazil Alexeye Zaharova 4:1 a vyhrál tak svůj 22 turnaj Ruského mistrovství v kariéře. Druhé kolo se bude konat 27. 11. v Moskvě.

P.

Jméno

Body

1.

Maxim Borisov

115

2.

Alexey Zaharov

109

3.

Alexander Miloradov

104

4.

Evgenii Matantsev (UKR)

100

5.

Arseniy Stolyarov

97

6.

Alexey Titov

95

7.

Nikita Zholobov

93

8.

Sergey Ivanov

91

9.

Dmitriy Petrov

89

10.

Andrei Chaplygin

88

Ruské Mistrovství (1/5 turnajů)